«Οι εμπνευστές των εξετάσεων για τις τρεις θεματικές περιοχές και του περιεχομένου τους  στο νέο σύστημα διορισμών, απέτυχαν παταγωδώς»

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι αυτοί που εμπνεύστηκαν τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και ειδικά το περιεχόμενό τους, για να παρακάθονται σε εξετάσεις οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση, απέτυχαν οικτρά και οφείλουν να λογοδοτήσουν. Το γεγονός ότι ένας στους τρεις προσοντούχους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κατάφεραν να περάσουν τις συγκεκριμένες εξετάσεις, αποδεικνύει ότι η πρόνοια της Νομοθεσίας για το νέο σύστημα διορισμών που αφορά τις εξετάσεις, είναι στην ολότητά της προβληματική, ως εκ τούτου χρήζει άμεσης αναθεώρησης.

«Κάποιοι έπαιξαν με τα όνειρα και το μέλλον χιλιάδων νέων προσοντούχων υποψήφιων εκπαιδευτικών, έπαιξαν με τον κόπο, το μόχθο και τις θυσίες νέων παιδιών να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια για υλοποίηση των προσδοκιών τους,  αποκτώντας πτυχία και μεταπτυχιακά, για ένα καλύτερο μέλλον. Κάποιοι σ΄αυτούς τους νέους, προβάλλοντας το παραπλανητικό κριτήριο της  εξέτασης, πούλησαν ελπίδα για ένα πιο ‘’ αξιοκρατικό ‘’ σύστημα διορισμών. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί οι κάποιοι ως γνώστες των πάντων με τις πρόχειρες και βεβιασμένες αποφάσεις τους  απογοήτευσαν χιλιάδες νέους προσοντούχους. Πάνω από όλα όμως δολοφόνησαν τις ψυχές τους , δολοφόνησαν τα όνειρα και τις θυσίες τους ».

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι αυτού του τύπου οι εξετάσεις είναι προβληματικές και προσβλητικές για τα πτυχία , προσβλητικές για τα Πανεπιστήμια, κυρίως όμως πλήττουν και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων νέων προσοντούχων που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ως εκπαιδευτικοί στη Δημόσια Παιδεία. Είναι για τούτον ακριβώς το λόγο που ως ΔΗΚΙ Καθηγητών θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση, για διαφοροποίηση των εξεταστικών θεματικών περιοχών και του περιεχομένου τους, καθώς επίσης και άλλων αρνητικών πτυχών της Νομοθεσίας του νέου συστήματος διορισμών, όπως αυτό της επιμόρφωσης, για την οποία η ευθύνη θα πρέπει να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στον κάθε ιδιώτη που έχει σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση των υποψήφιων εκπαιδευτικών για διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση.     

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    5/4/2018