Καθηγητές Πληροφορικής: Ορατό το ενδεχόμενο συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, να μείνουν άνεργοι

34336828

O Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ) ανακοινώνει ότι μετά και από τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού είναι πλέον πολύ ορατό το ενδεχόμενο αριθμός συναδέλφων της Πληροφορικής, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, να μείνουν άνεργοι.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, «έστω και την υστάτη, να εφαρμόσει όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές πολιτικές που αφενός μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αδιοριστίας και αφετέρου να εξυπηρετήσουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριων μας».

Ειδικότερα, εισηγείται:

  1. Την επαναφορά του μέχρι πρότινος τρόπου της εργαστηριοποίησης στην Α΄ Γυμνασίου.

  2. Την απόσπαση αριθμού συναδέλφων στα ΤΠΕ, στο Σύστημα Διαχείρισης Σχολικής Μονάδας καθώς και στο Πρόγραμμα ECDL, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο σχολείο.

Με την ευκαιρία αυτή καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τους άλλους επηρεαζόμενους Συνδέσμους στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 14.00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Τέλος, ενημερώνει τα μέλη του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η σύγκληση Έκτακτης Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης.

Πηγή:Paideia News