Φτωχότερος ο εκπαιδευτικός κόσμος από το ξαφνικό θάνατο του συνάδελφου και συναγωνιστή Κυριάκου Σαμάρα

20141108_102511_opt (1)
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών και ο εκπαιδευτικός κόσμος θρηνεί από την περασμένη Παρασκευή για τον αναπάντεχο χαμό του συναγωνιστή Κυριάκου Σαμάρα. Η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε αστραπιαία και συγκλόνισε όλους τους συναδέλφους του κυρίως τους στενούς του συνεργάτες και φίλους που δεν ήθελαν να πιστέψουν  ότι ο αγαπητός μας Κυριάκος, μας εγκατέλειψε τόσο ξαφνικά τόσο πρόωρα.
Ο Κυριάκος Σαμάρας ως άνθρωπος χαρακτηριζόταν για την τιμιότητα, την ηπιότητα του χαρακτήρα του, τη συναινετικότητα. Ως εκπαιδευτικός-θεολόγος  αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε και κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να διαμορφώσει τους χαρακτήρες των μαθητών του προς  τη σωστή κατεύθυνση.
Αγωνιούσε πολύ και νοιαζόταν για τα τεκταινόμενα στη Δημόσια Εκπαίδευση του τόπου μας και προσδοκούσε πάντοτε στην αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό κάθε συνάδελφου για κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε εκπαιδευτικό και προσωπικό. Ήταν ένας ακούραστος μαχητής της Δημόσιας Παιδείας και αυτό το απεδείκνυε η μακρόχρονη ακατάπαυστη συνδικαλιστική του δράση ως μέλος του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, ως Γενικός Οργανωτικός της ΟΕΛΜΕΚ και ως Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Καθηγητών (ΔΗΚΙ) που τόσο πολύ αγαπούσε.
Το κενό που αφήνει ο Κυριάκος Σαμάρας είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο για την οικογένειά του. Τη σύζυγό του  και τα αγαπημένα του παιδιά που τόσο πολύ αγαπούσε και που δυστυχώς η καρδία του τον πρόδωσε και του αφαίρεσε το δικαίωμα να βρίσκεται δίπλα τους στην πιο κρίσιμη ηλικία  που τόσο πολύ τον είχαν ανάγκη.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τους συγγενείς του αγαπητού συνάδελφου και συναγωνιστή Κυριάκου Σαμάρα.
Αγαπητέ φίλε Κυριάκο πάντοτε θα είσαι μέσα στη ψυχή μας, μέσα στη σκέψη μας. Σε ευγνωμονούμε για ότι πρόσφερες  στο συνάνθρωπό σου, στη Παιδεία του τόπου σου, στους συναδέλφους σου, στη ΔΗΚΙ. Αιωνία σου η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

                                                                                                                                            ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ