ΔΗΚΙ Καθηγητών προς Καδή: Αποδεχτείτε τις προτάσεις μας για το νέο σύστημα διορισμών

DHKI
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών με ανακοίνωσή της καλεί τον Υπουργό Παιδείας «να αποδεχτεί τις προτάσεις της ΔΗΚΙ σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών οι οποίες, όπως αναφέρει- διασφαλίζουν τους μη μόνιμους συναδέλφους μας και δίνουν την ευκαιρία και σε άλλους αδιόριστους εκπαιδευτικούς για διορισμό».
Αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΗΚΙ:
«Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί ξανά  τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή να αποδεχτεί  τις εισηγήσεις της  Κίνησής μας σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών, οι οποίεςδιασφαλίζουν τους μη μόνιμους Καθηγητές και παράλληλα δίνονται οι ευκαιρίες και σε άλλους αδιόριστους νεώτερους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν θέση στη Δημόσια Εκπαίδευση με το νέο σύστημα διορισμών. Θεωρούμε ότι οι θέσεις της  ΔΗΚΙ Καθηγητών, τις οποίες πολύ καλά γνωρίζει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας,  αποτελούν τη βάση για μία δίκαιη λύση που κατά την άποψή μας θα αφήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές. Τονίζουμε παράλληλα ότι  ως ΔΗΚΙ καθηγητών δε θα συναινέσουμε σε πρόταση, η οποίαναστέλλει στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς είτε της Μέσης είτε της Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών πληροφορούμε τους συνάδελφούς μας ότι εδώ και μήνες κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν, εκεί και όπου μπορούμε να επηρεάσουμε, έτσι, ώστε να υιοθετηθούν οι εισηγήσεις μας, για να δοθεί μία λύση που να ικανοποιεί τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, έχουμε εδώ και πολύ καιρό εισηγηθεί να υπάρξει μεταβατική περίοδος, με συγκεκριμένη ποσόστωση, μέχρι το 2022, ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ βεβαίως ότι θα ισχύσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ που έχουμε προτείνει για τη διασφάλιση των μη μόνιμων συναδέλφων. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι, εάν δεν καταστεί  δυνατόν να υιοθετηθούν από τη Βουλή αυτές οι ειδικές διατάξεις, τότε θα πρέπει η μεταβατική περίοδος να επεκταθεί τόσα έτη, όσα απαιτούνται για τη διασφάλιση των μη μόνιμων συναδέλφων τόσο της Μέσης, όσο και της Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών εκφράζει ξανά την απογοήτευσή της για την προχειρότητα και την επιπολαιότητα που επέδειξαν οι Κινήσεις Αλλαγή και Ν. Κίνηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά τους μη μόνιμους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι Αλλαγή και Ν. Κίνηση στην ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ (12.4.2015) έσπευσαν και ψήφισαν χωρίς δισταγμό την προηγούμενη πρόταση του ΥΠΠ (Μάρτιο 2015), που προνοούσε τερματισμό του υφιστάμενου καταλόγου τον Αύγουστο του 2018 (ουσιαστικά δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017) και θα είχε ως συνέπεια την απόλυση πέραν των 500 συναδέλφων μας.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών επικρίνει τη σημερινή υπό αμφισβήτηση ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή- Ν. Κίνηση), η οποία όφειλε να συνεννοηθεί  με την ηγεσία της ΠΟΕΔ για έναν κοινό αγώνα για ικανοποίηση των μη μόνιμων εκπαιδευτικών. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής αφήνουν πλήρως εκτεθειμένες τις Κινήσεις αυτές, οι οποίες  επιχειρούν, χωρίς καμία προηγούμενη προσπάθεια, να καρπωθούν αυτό που αγωνίζεται η ΠΟΕΔ να επιτύχει για τα μέλη της.
Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών διαβεβαιώνουμε τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς, τόσο της Μέσης όσο και της Δημοτικής Εκπαίδευσης, ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους την προσπάθειά μας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά αρκεί κάποιοι Βουλευτές να μην είναι τόσο αρνητικοί. Πάνω από όλα για την ΔΗΚΙ είναι ο άνθρωπος εκπαιδευτικός και ΟΧΙ οι αόριστοι παραπλανητικοί αριθμοί. Σας καλούμε να εμπιστευθείτε τη ΔΗΚΙ για τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλει για την διασφάλισή σας».