Οι τοποθετήσεις Ταλιαδώρου για Ωρολόγιο και Κατάλογο έπληξαν ανεπανόρθωτα την ΟΕΛΜΕΚ

43102719
«Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι οι τελευταίες απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου της Αλλαγής  Δ. Ταλιαδώρου, ο οποίος στηρίζεται από τη Ν. Κίνηση, έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αίγλη της ιστορικής ΟΕΛΜΕΚ. Τα κωμικοτραγικά γεγονότα και οι αθλιότητες, που συμβαίνουν στην ΟΕΛΜΕΚ με πρόεδρο το Δ. Ταλιαδώρο, προσβάλλουν τους ιδρυτές της ΟΕΛΜΕΚ, προσβάλλουν το Καταστατικό της Οργάνωσής μας  και τους αγώνες όλων εκείνων των γνήσιων Συνδικαλιστικών, που πάντοτε υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των Καθηγητών και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ΟΕΛΜΕΚ. Προσβάλλουν, όμως, και απαξιώνουν τις αρχές της Δημοκρατίας και του θεμελιώδους δικαιώματος να εκφράζεται οποιοσδήποτε ελεύθερα.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί, ότι οι ενέργειες του προέδρου της Αλλαγής  Δ. Ταλιαδώρου-με την ανοχή της Ν. Κίνησης-με τις οποίες υποσκάπτει την ΟΕΛΜΕΚ, αντί να την στηρίζει, αρνείται τον σεβασμό στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ΟΕΛΜΕΚ, χρησιμοποιεί την πλειοψηφία των μελών του ΚΔΣ  όπως του συμφέρει, και καλεί τον Υπουργό Παιδείας  δημόσια  να παραγνωρίζει  τις  αποφάσεις της Οργάνωσής μας,  είναι απαράδεκτες,  αντικαταστατικές και πρωτοφανείς για κάποιον,  ο οποίος θέλει να λέγεται Πρόεδρος Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, την ίδια στιγμή που σε δημόσιες εμφανίσεις του  ακυρώνει εκ των πραγμάτων και  αποποιείται τη συνδικαλιστική του ιδιότητα.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών καλεί τον Δ.Ταλιαδώρο  να προβληματιστεί για τις  αντικαταστατικές του πράξεις και να αναλογισθεί το κακό προηγούμενο που έχει ήδη δημιουργήσει στην ΟΕΛΜΕΚ. Του υπενθυμίζουμε ότι ως πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ οφείλει και  έχει υποχρέωση να λειτουργεί συναινετικά, να στηρίζει, να σέβεται  και να αντιμετωπίζει  ισότιμα και δίκαιαόλες τις ειδικότητες, οι οποίες αναμφισβήτητα προσφέρουν στη Δημόσια Παιδεία, να στηρίζει και να αγωνίζεται  για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των Καθηγητών, αλλά και για τη διασφάλιση των μη μόνιμων Καθηγητών  και όχι να πρωτοστατεί μαζί με τη Ν. Κίνηση στην υποβάθμιση των περισσοτέρων ειδικοτήτων και στην απόλυση εκατοντάδων μη μόνιμων Καθηγητών.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών καλεί τους  συνάδελφους καθηγητές να  προβληματιστούν σοβαρά για το κατάντημα της Οργάνωσής μας εξαιτίας των  απαράδεκτων  αντισυναδελφικών και αντισυνδικαλιστικών ενεργειών  των ηγεσιών των Κινήσεων της Αλλαγήs και της Ν. Κίνησηs. Αποκορύφωμα τέτοιων ενεργειών είναι και η απόφαση των δύο αυτών Κινήσεων να ψηφίσουν, στην πρόσφατη έκτακτη ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, υπέρ της πρότασης του ΥΠΠ για κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων,  χωρίς τη διασφάλιση  εκατοντάδων έκτακτων συναδέλφων, παρά τις μεγαλόστομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Κινήσεων  Αλλαγή -Ν. Κίνηση σε κάθε συγκέντρωση των έκτακτων συναδέλφων. Ας καταλάβουν επιτέλους, ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με αριθμούς. Ας καταλάβουν ότι οφείλουν να αγωνιστούν για τους συνάδελφούς τους και όχι να τους κοροϊδεύουν και να τους εμπαίζουν ότι δίνουν δήθεν μάχες, γιατί πριν αλέκτωρ λαλήσει …»