Θα επαναλάβουμε στο αυριανό ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ την πρότασή μας για διάλογο για ένα σωστό Ω.Π

43102719
ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Θα επαναλάβουμε στο αυριανό ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ την πρότασή μας για διάλογο για ένα σωστό Ω.Π. και στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και του Δημόσιου Σχολείου, θα καταθέσουμε εισηγήσεις με την ελπίδα να εισακουστούμε και να περισώσουμε ό,τι  είναι δυνατό
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν Αλλαγή και Ν.Κίνηση, στη έκτακτη ΠΣΓΑ της 23ης Απριλίου 2015, σχετικά με το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Ενώ όλες οι Κινήσεις απέρριψαν την πρόταση του ΥΠΠ ως έχει, οι δύο αυτές Κινήσεις (Αλλαγή και Ν.Κίνηση), έθεσαν σε ψηφοφορία δική τους πρόταση με νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, σε αντιδιαστολή με πρόταση της ΔΗΚΙ που ζητούσε να οριστεί  διακινησιακή επιτροπή η οποία σε συνεργασία με το ΚΔΣ και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα διαμόρφωναν νέα πρόταση που θα είναι προς το συμφέρον των μαθητών και της Δημόσιας Παιδείας.
Δυστυχώς οι ηγεσίες των Κινήσεων Αλλαγή και Ν. Κίνηση, αντί να λάβουν υπόψη τη συναινετική εισήγηση της ΔΗΚΙ για διάλογο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος για ένα νέο Ω.Π. που θα προέκυπτε μέσα από συλλογικές διαδικασίες , επέμεναν σε ψηφοφορία με στόχο την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων αφήνοντας κατά μέρος το συμφέρον των παιδιών και του Δημόσιου Σχολείου.  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το οποίο ήταν οριακό αποδεικνύει τη μεγάλη διάσταση απόψεων και τη διχόνοια που επικρατεί ανάμεσα στους Εκπαιδευτικούς, για την οποία ευθύνονται οι ηγεσίες των συγκεκριμένων Κινήσεων.
Η πρόταση Αλλαγής- Ν.Κίνησης για  νέο Ω.Π.  η οποία χαρακτηρίζεται από προχειρότητες και  συνοπτικές διαδικασίεςχωρίς βεβαίως καμία επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά έχει ως βάση τις πελατειακές σχέσεις , προνοεί 11 δέσμες με 3 υποχρεωτικά μαθήματα και 1 επιλεγόμενο μάθημα από πακέτο άλλων μαθημάτων  ή άλλως πως προνοεί ένα μεικτό σύστημα 7 δεσμών με 3 υποχρεωτικά μαθήματα και 1 επιλεγόμενο από ένα άλλο  πακέτο μαθημάτων  μαζί με 3 δέσμες με 2 υποχρεωτικά μαθήματα, 1 επιλεγόμενο από 2 άλλα μαθήματα και ακόμη 1 επιλεγόμενο από πακέτο άλλων μαθημάτων !!  Διερωτόμαστε  αν  αυτοί που έχουν ψηφίσει την πρόταση  Αλλαγής – Ν. Κίνησης  έχουν καταλάβει ότι αυτό που ψήφισαν είναι ένα αλαλούμ με άγνωστη πορεία.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)   θεωρεί ότι ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να καλέσει αμέσως  το Συμβούλιο Παιδείας και να το ενημερώσει για τη δική του πρόταση, η οποία στηριζόταν όπως έλεγε σε επιστημονικά δεδομένα και ουσιαστικά  δεν υφίσταται. Το θέμα σχετικά με το Ω.Π. είναι πολύ σοβαρό, έχουμε να κάνουμε με το μέλλον των παιδιών,  συνεπώς οφείλουν όλα  τα μέλη του Συμβουλίου Παιδείας και ο Σύνδεσμος Γονέων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαιτήσουν να ενημερωθούν για ποια πρόταση γίνεται συζήτηση.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) θα επαναλάβει αύριο στο ΚΔΣ την πρότασή της για διάλογο για ένα σωστό Ω.Π.  και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για επίτευξη του στόχου τούτου. Η Δημοκρατική Κίνηση στα πλαίσια του διαλόγου και υπό τις περιστάσεις οι οποίες  έχουν προκύψει μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα της έκτακτης ΠΣΓΑ, θα καταθέσει εισηγήσεις για το νέο Ω.Π. με την ελπίδα να εισακουστεί και να περισώσει ό,τι είναι δυνατό.