ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ): Όλοι να σεβαστούν την απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ της 26ης Φεβρουαρίου

43102719
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει την ικανοποίησή της και συμφωνεί απόλυτα με την απόφαση που έλαβε την περασμένη Πέμπτη 26.2.2015 το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ. Συγκεκριμένα το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει τη φημολογία και τις διαρροές που, ενδεχομένως, προέρχονται από μέλη της Επιτροπής που όρισε ο Υπουργός Παιδείας για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα στο Γυμνασιακό και Λυκειακό κύκλο και κάνουν αναφορά για κατάργηση ή σημαντική υποβάθμιση συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ ορθά χαρακτηρίζει τις ενέργειες αυτές ως απαράδεκτες, υστερόβουλες και διχαστικές, που στόχο έχουν να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και αναλόγως να πράξουν. Η ΟΕΛΜΕΚ θα τοποθετηθεί στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όταν αυτή κατατεθεί επίσημα στην Οργάνωσή μας.
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) συμφωνεί, επίσης, με τη θέση του Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ ότι η φημολογία, οι διαρροές και τα διαμειβόμενα στην Επιτροπή δε δεσμεύουν σε καμία περίπτωση την Οργάνωσή μας και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής να επικεντρωθούν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, δηλαδή στην ετοιμασία πρότασης ενός νέου Ωρολογίου Προγράμματος για τη Μέση Εκπαίδευση, που να διαφοροποιεί προς το καλύτερο τη σημερινή μορφή του Δημόσιου Σχολείου και ιδιαίτερα του Λυκείου.
Η Δημοκρατική Κίνηση τονίζει ότι η απόφαση αυτή, η οποία προέκυψε από πρόταση την οποία υπερψήφισαν οι Κινήσεις  ΔΗΚΙ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και Ν.ΠΝΟΗ  και δυστυχώς  καταψήφισαν για «άγνωστους λόγους» ΑΛΛΑΓΗ και Ν.ΚΙΝΗΣΗ,  πρέπει να τύχει  σεβασμού από όλους.
Η Δημοκρατική Κίνηση καλεί τα μέλη της Επιτροπής να σεβαστούν την απόφαση του Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ και να αντιληφθούν ότι οι ευθύνες τους για την ετοιμασία νέου Ωρολογίου Προγράμματος που θα αναβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο, είναι τεράστιες.
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει, επίσης, την ικανοποίησή της για την επαναβεβαίωση από μέρους του νυν Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ, των  πιο κάτω βασικών αρχών (αρχές τις οποίες αποφάσισε το ΚΔΣ το 2012), ενόψει του διαλόγου που αναμένεται να γίνει όταν κατατεθεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:
1.Δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή οποιαδήποτε πρόθεση για αύξηση των 24 διδακτικών περιόδων ή οποιαδήποτε μεταβολή του υφισταμένου εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών
2.Η οποιαδήποτε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για ένα νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.
3.Δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η θυματοποίηση οποιουδήποτε συναδέλφου με όποιο καθεστώς και αν εργάζεται σήμερα
4.Δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η στοχοποίηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν απλώς άλλες ειδικότητες ή συγκεκριμένα συμφέροντα.
5. Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εφαρμογή ενός νέου Ωρολογίου Προγράμματος.

 

                                                   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ) – 28.2.2015