Παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Παπαδοπούλου

xatzisavvas_opt
Χαιρετισμός του Κώστα Χατζησάββα*, εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ΔΗ.ΚΙ. (ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ), στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Η μετεξέλιξη της κυπριακής οικογένειας», που έγινε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στο ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό.
Κυρίες και κύριοι, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, καθηγητών και δασκάλων της Δημοκρατικής Κίνησης, ως διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, « Η μετεξέλιξη της κυπριακής οικογένειας» ,σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό και σας ευχαριστώ για τη θετική ανταπόκρισή σας.
 Αγαπητοί προσκεκλημένοι, για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι πάντοτε τιμή να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για παρουσίαση πνευματικών έργων. Αποτελεί όμως ύψιστη τιμή και μεγάλη ευχαρίστηση όταν το βιβλίο το οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε έχει ως συγγραφέα άτομο με τέτοια χαρακτηριστικά τα οποία μας δίνουν το δικαίωμα, αφενός μεν, να αισθανόμαστε υπερήφανοι, αφετέρου δε, να το προβάλλουμε ως το σωστό πρότυπο.
Παρακολουθούμε όλοι μας με αμηχανία τα αίσχη που σήμερα λαμβάνουν χώρα στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας. Θεσμοί, αρχές  και αξίες κλονίζονται και εξευτελίζονται και αντικαθίστανται δυστυχώς με τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τα προσωπικά συμφέροντα, τη μισαλλοδοξία. Επιβάλλεται λοιπόν, για μας τους εκπαιδευτικούς, ως αδήριτη πλέον ανάγκη, που έχουμε καθήκον να προσφέρουμε στις νέες γενιές τη σωστή διαπαιδαγώγηση  για να διαμορφώσουμε ακέραιους χαρακτήρες για μια καλύτερη κοινωνία, να επιζητούμε να προβάλλουμε προσωπικότητες με ιδιαίτερες διακρίσεις και χαρακτηριστικά. Είναι για τούτο το λόγο που εμείς οι εκπαιδευτικοί της ΔΗΚΙ, καθηγητές και δάσκαλοι, αναλάβαμε με μεγάλη χαρά την πρωτοβουλία να παρουσιάσουμε το βιβλίο της Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Επειδή ακριβώς στο πρόσωπο της αγαπητής Αντιγόνης διακρίνουμε την αξιοπρέπεια και το ήθος, διακρίνουμε  αυστηρή προσήλωση σε αρχές και αξίες και αναγνωρίζουμε μια μακρόχρονη πορεία πλούσια σε αγώνες και πραγματική εθνική δράση, στη Κύπρο και στο εξωτερικό, προς όφελος του εθνικού μας προβλήματος.
Εύχομαι στην αγαπητή Αντιγόνη να συνεχίσει τη συγγραφή βιβλίων, κυρίως όμως της εύχομαι  να  συνεχίσει να αγωνίζεται, χωρίς να πτοείται, με την ίδια αγωνιστικότητα και πίστη σε αρχές και αξίες, όπως ακριβώς πράττει εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, για το καλό της πατρίδας μας.
                                                                                               *Κώστας Χατζησάββας 
                                                                            Αντιπρόεδρος ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)