Η αλλαγή της διαδικασίας για τις επετειακές εκδηλώσεις στα Δημόσια Σχολεία προσβάλλει Καθηγητές και μαθητές

    

 

Η αλλαγή της διαδικασίας για τις επετειακές εκδηλώσεις στα Δημόσια Σχολεία προσβάλλει Καθηγητές και μαθητές. Προσβάλλει τους αγώνες, τις θυσίες των ηρώων μας και την ιστορία μας

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι η «απόφαση» που λήφθηκε στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 7/4/2017, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση της ολομέλειας σχετικά με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων, έτσι ώστε οι επετειακοί εορτασμοί στα Δημόσια Σχολεία της Κύπρου ή διάφορες άλλες εκδηλώσεις ή αναφορές σε ιστορικά γεγονότα της Κύπρου ή της Ελλάδας,  να καθορίζονται μόνο από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας είναι αντισυνταγματικός και δημιουργεί κακό προηγούμενο, αφού ουδείς μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι ο εκάστοτε Υπ. Παιδείας θα πράττει κατά το δοκούν και εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί, παράλληλα, ότι ο λόγος για αλλαγή της υφιστάμενης διαδικασίας καθορισμού των εκδηλώσεων στα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως καθορίζεται στον «Περί Κοινοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Νόμο της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης (Νόμος 6 του 1961), προσβάλλει βάναυσα Καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι, άναυδοι παρακολουθούν Ελληνοκύπριους βουλευτές να υποκύπτουν στις υπαγορεύσεις ενός παράνομου καθεστώτος, για διαγραφή ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας.

«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, να αλλάζουν κάποιοι αποφάσεις καθ΄ υπόδειξη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, προσβάλλουν την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων της πατρίδας και του έθνους μας. Τέτοιου είδους ντροπιαστικές ενέργειες πεισμώνουν περισσότερο Καθηγητές και μαθητές να εορτάζουν με κάθε λαμπρότητα τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας αλλά και να συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι την πραγματική απελευθέρωση της ημικατεχόμενης από τον Τούρκο εισβολέα πατρίδας μας».