11-10 η αιτία της κατρακύλας της ΟΕΛΜΕΚ

Ηαδράνεια, η αδιαφορία και η έλλειψη επικοινωνίας και σεβασμού από τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ ( Αλλαγή-Ν.Κίνηση) προς τους Καθηγητές, ο κυριότερος λόγος για την μεγάλη απογοήτευση που επικρατεί τα τελευταία 5 χρόνια στον κλάδο

11-10 η αιτία της κατρακύλας της ΟΕΛΜΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι, ως Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΔΗ.ΚΙ.) θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε, για πολλοστή φορά, για το σκηνικό που επικρατεί στην ΟΕΛΜΕΚ για να γίνει αντιληπτό από όλους εσάς ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκονται στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και φέρουν, λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας τους, ακεραία την ευθύνη για την απώλεια της αξιοπρέπειας των Καθηγητών και της Οργάνωσής μας, τις κακές συνθήκες εργασίας εντός των αιθουσών διδασκαλίας, την απώλεια της εργασίας εκατοντάδων συναδέλφων, τη μη διεκδίκηση των απολεσθέντων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των παλαιότερων και των νεότερων Καθηγητών αλλά και τη μηδενική προσπάθεια για βελτίωση των όρων εργασίας μας.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ απαρτίζεται  από 21 μέλη εκ των οποίων τα 11 μέλη ανήκουν στις δύο Κινήσεις ΑΛΛΑΓΗ-Ν.ΚΙΝΗΣΗ. Τα υπόλοιπα 10 μέλη ανήκουν στις άλλες τρεις Κινήσεις ΔΗΚΙ, Προοδευτική και Νέα Πνοή. Οι δύο συνεργαζόμενες Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε κάθε θέμα, αρνούνται τα τελευταία πέντε χρόνια  τη συνεννόηση με τις άλλες Κινήσεις, αρνούνται να λειτουργήσουν συναινετικά σε κάθε λογικό αίτημα, για κάθε θέμα που αφορά όλους τους Καθηγητές, που κατατίθεται από τις άλλες Κινήσεις και σχετίζεται με το εργασιακό καθεστώς, τις συνθήκες εργασίας αλλά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Καθηγητών. 

Αυτή λοιπόν η ευκαιριακή πλειοψηφία των 11 εκπροσώπων των Κινήσεων Αλλαγής-Ν.Κίνησης, οι οποίοι, δεν προέβαλλαν καμία απολύτως αντίσταση σε κάθε απαράδεκτη πρόταση του ΥΠΠ, είναι η αιτία που τα τελευταία 5 χρόνια  η Οργάνωσή μας και οι Καθηγητές-μέλη της έχουν πληγεί και υποστεί τον εξευτελισμό, έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους και έχουν γίνει το κλοτσοσκούφι της κάθε παράλογης απόφασης και πρότασης του ΥΠΠ αλλά και του κάθε παραβατικού μαθητή, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία της ΟΕΛΜΕΚ, κτυπά και βρίζει ανενόχλητος τους Καθηγητές και καταστρέφει την περιουσία τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα  έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό της αξιολόγησης των Καθηγητών, τη μελέτη για δήθεν εξορθολογισμό  των διδακτικών περιόδων που παραχωρούνται στους Καθηγητές για διάφορα εκπαιδευτικά καθήκοντα (απειλούνται με μείωση οι δ.π. για τον Υ.Τ., απειλείται διαφοροποίηση στα χρόνια υπηρεσίας που μειώνονται οι δ.π. των Καθηγητών και άλλα).

Το ΥΠΠ όπως γνωρίζετε έχει ήδη καταθέσει την πρότασή του για τον τρόπο αξιολόγησης των Καθηγητών και είστε ήδη ενήμεροι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες πρόνοιές του, οι οποίες, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στο πρόσφορο έδαφος και στην ανοχή που βρήκε το ΥΠΠ από τους 11 εκπροσώπους των Κινήσεων Αλλαγής-Ν.Κίνησης στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε και όπως καθημερινά το βιώνουμε στις Σχολικές μας μονάδες, η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή – Ν.Κίνηση)  αδυνατεί να εκπροσωπεί επάξια τους Καθηγητές και την Οργάνωσή μας. Πρωταρχικός στόχος τους τα πέντε τελευταία χρόνια, ήταν δυστυχώς, η προώθηση κάθε πρότασης που προερχόταν από το ΥΠΠ και η υλοποίηση της, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των 10 εκπροσώπων των άλλων τριών  Κινήσεων ή τους Καθηγητές-μέλη της Οργάνωσης.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις 25 Μαϊου 2017 θα διεξαχθούν εκλογές στην ΟΕΛΜΕΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Σας καλούμε να προβληματιστείτε για τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί οι Καθηγητές τα τελευταία 5 χρόνια, να προβληματιστείτε για τα σοβαρά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα ως κλάδος  και να στηρίξετε αυτούς που βρίσκονται πραγματικά δίπλα σας και είναι έτοιμοι για πραγματικούς αγώνες για στήριξη του κάθε ενός ξεχωριστά αλλά και όλων των συναδέλφων γενικά. Οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Αλλαγής- Ν.Κίνησης προσέφεραν με τα «έργα και τις πράξεις τους» αυτά που όλοι εσείς καθημερινά βιώνετε και διαμαρτύρεστε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ως ΔΗΚΙ Καθηγητών, αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη απογοήτευση που αισθάνεστε από την ανυπαρξία της ΟΕΛΜΕΚ (κατ’ ακρίβεια από τους 11 εκπροσώπους Αλλαγής-Ν.Κίνησης). Είναι γι’ αυτό το λόγο που ζητούμε την στήριξη σας στις ερχόμενες εκλογές και σας διαβεβαιώνουμε ότι στόχος μας είναι η διαχείριση κάθε εκπαιδευτικού θέματος υπεύθυνα, σοβαρά, συναδελφικά, συναινετικά. Θέματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των Καθηγητών, όπως την πρόταση του ΥΠΠ για την αξιολόγηση των Καθηγητών ή και άλλα, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτά από τη ΔΗΚΙ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επαναφορά της αξιοπρέπειας και του σεβασμού απέναντι στους Καθηγητές και στην Οργάνωσή μας, για αποτελεσματική διεκδίκηση των απολεσθέντων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και της βελτίωσης των όρων εργασίας, για αποτελεσματική καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος των Καθηγητών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, για διόρθωση των στρεβλώσεων στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.