Η Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΚΟ υιοθέτησε τη θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών να μην ψηφιστούν οι Κανονισμοί για τις εξετάσεις για τον Κατάλογο Διορισίμων πριν την απόφαση του Αν. Δικαστηρίου

 Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), στα πλαίσια των συναντήσεών της με διάφορους Εκπαιδευτικούς Φορείς, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση «Κούλουρου», συναντήθηκε με την Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΚΟ  και συζήτησε το θέμα των εκπαιδευτικών που έχουν υπηρεσία πέραν των 30 μηνών στο Δημόσιο Σχολείο. Ως γνωστό, το ΥΠΠ κατάθεσε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με την  υπόθεση «Κούλουρου» η οποία αφορά τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς.

Διαχρονική θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών είναι ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί πρέπει να θεωρηθούν ως εκπαιδευτικοί «αορίστου χρόνου» (όπως ισχύει στη Δημόσια Υπηρεσία) και να τυγχάνουν προτεραιότητας για έκτακτους ή με σύμβαση διορισμούς.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, τόνισε στη συνάντηση αυτή, ότι η έφεση του ΥΠΠ θα  προκαλέσει αδικίες σε βάρος των εκπαιδευτικών αυτών και πολλές περιπλοκές στους διορισμούς, συνεπώς,  ζήτησε από την Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΚΟ, να μην ψηφίσει τους Κανονισμούς που κατέθεσε το ΥΠΠ στη Βουλή για τις εξετάσεις σχετικά με τον Κατάλογο Διορισίμων, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην έφεση του ΥΠΠ.

Η Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΚΟ υιοθέτησε τους προβληματισμούς και τη θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών, ως εκ τούτου, όπως ανάφεραν, προ του κινδύνου να περιπλεχθεί περισσότερο το θέμα των διορισμών, ΔΕΝ θα ψηφίσουν στη Βουλή τους Κανονισμούς για τις εξετάσεις και ότι θα αναμένουν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών εκφράζει την ικανοποίησή της προς την  Επιτροπή Παιδεία του ΔΗΚΟ η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)   –    24/3/2017