Σύνδεσμος Χημικών: Δεν θα αποδεχτούμε τον μη διορισμό συναδέλφων και θα πάρουμε δυναμικά μέτρα

29157785

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χημικών Καθηγητών Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. ανακοινώνει ότι «με έκπληξη και έντονη δυσαρέσκειά του, είδε τις αποφάσεις του ΚΔΣ της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. της προηγούμενης Παρασκευής».

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος:

«Σε αυτές δεν αναφέρεται πουθενά, ότι και ο κλάδος της Χημείας έχει πληγεί από τις αλλαγές στο Ωρολόγιο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην έχει διοριστεί, μέχρι της στιγμής, κανένας έκτακτος καθηγητής Χημείας και να παραμένουν αδιόριστοι δεκαοκτώ (18) συνάδελφοι με εκπαιδευτική υπηρεσία από ένα μέχρι δώδεκα χρόνια.

Επίσης ενώ ορθά διαμαρτύρονται για τους αριθμούς των μαθητών ανά τμήμα για άλλα εργαστηριακά μαθήματα, εντούτοις δεν αναφέρουν λέξη για το κατ’ εξοχήν  εργαστηριακό μάθημα, τη Χημεία. Το εργαστήριο Χημείας στα Λύκεια γίνεται σε τμήματα που μπορεί να έχουν μέχρι και είκοσι (20) μαθητές με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας αλλά και εποπτείας των μαθητών από τον διδάσκοντα.

Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. και θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση, για να ενημερώσουμε για την αδικία που διαχρονικά συντελείται εις βάρος του μαθήματος της Χημείας. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του μαθήματος είναι ο μη διορισμός συναδέλφων, πράγμα το οποίο δεν προτιθέμεθα να αποδεχτούμε και θα πάρουμε δυναμικά μέτρα».

Πηγή: Paideia News