Το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό επέλεξαν φανερά και προκλητικά τη σύγκρουση. Μνημείο ντροπής οι αήθεις επιθέσεις του Γενικού Ελεγκτή σε βάρος των εκπαιδευτικών.

                      ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)

Η ΔΗΚΙ Καθηγητων (ΟΕΛΜΕΚ), κρίνει ως προκλητικό, απαράδεκτο και συγκρουσιακό το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του Υπουργείου Παιδείας προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις. «Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο αυτής της επιστολής δεν συμβαδίζει με τις διακηρύξεις της Κυβερνητικής πλευράς για διεξαγωγή ενός ειλικρινούς διαλόγου για εκτόνωση της σοβαρής αυτής κρίσης στη Παιδεία, η οποία προέκυψε ως γνωστό από τις μονομερείς , απαράδεκτες και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και δυστυχώς πλήττουν ανεπανόρθωτα Δημόσιο Σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Τα γραφόμενα στην επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, τα οποία αναμφίβολα στηρίζονται εξολοκλήρου στις πρόσφατες Κυβερνητικές αποφάσεις αλλά και στις  Κυβερνητικές πολιτικές που έπονται και εδράζονται σε οικονομίστικες πράξεις, προδικάζουν ότι Υπουργείο Παιδείας και Προεδρικό έχουν ήδη επιλέξει  τη σύγκρουση με τους Εκπαιδευτικούς όχι επειδή νοιάζονται ειλικρινά για το Δημόσιο Σχολείο και τον ποιοτικό εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος (αυτό εξάλλου φαίνεται από τις αλλοπρόσαλλες πράξεις τους), αλλά προφανώς επειδή αποφάσισαν να θυσιάσουν το Δημόσιο Σχολείο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις λανθασμένες εκπαιδευτικές πολιτικές τους και τις αυστηρές κριτικές που ασκούνται αλλά και από τα συσσωρευμένα οικονομικά σκάνδαλα που μαστίζουν το νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) , παράλληλα, καλεί το Γενικό Ελεγκτή να περιοριστεί στα καθήκοντά του όπως αυτά προβλέπονται μέσα από τα σχέδια υπηρεσίας του.Οι εξόφθαλμα περιορισμένες ή και μηδενικές γνώσεις του στα εκπαιδευτικά ζητήματα τον καθιστούν αναρμόδιο να εμπλέκεται σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.Ταυτόχρονα, όμως, καθίσταται  και αναξιόπιστος ένεκα της υστερόβουλης προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης επί εργασιακών ζητημάτων. H  εμπάθεια και η κακεντρέχειά του έναντι των εκπαιδευτικών είναι εμφανής και καταδεικνύεται μέσα από τις συνεχείς προσβολές  και τις αήθεις επιθέσεις,  τις υποβολιμαίες υποδείξεις – συστάσεις και τις πολλές αναλήθειες σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Αγ. συνάδελφοι, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου υπό την κάλυψη ενός κατ΄επίφαση διαλόγου έχει οριστικά τερματιστεί. Η Κυβερνητική προσπάθεια για συντήρηση ενός ανύπαρκτου, ανούσιου και εκφυλισμένου διαλόγου με στόχο την εδραίωση των τετελεσμένων του Υπουργικού Συμβουλίου δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτή.

Ο αγώνας διαρκείας που αποφάσισαν ομόφωνα και οι τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις, αρχής γενομένης από τη συγκέντρωση στο Προεδρικό στις 28 Αυγούστου, με στόχο τη μη υλοποίηση των απαράδεχτων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μόνο, αποτελούν πλέον τον πιο ενδεδειγμένο και ορθό  δρόμο για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου,τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών αλλά και τη μη αποδοχή των διακρίσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη:

  • Κατά των πολέμιων του Δημόσιου Σχολείου
  • Κατά της ενορχηστρωμένης προσπάθειας υπόσκαψης και εξευτελισμού των εκπαιδευτικών
  • Κατά των μηχανορραφιών για αφαίρεση της ελευθερίας του λόγου από τους εκπαιδευτικούς
  • Κατά της προσπάθειας παραβίασης του εργασιακού καθεστώτος παλαιών και νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών

Αγωνιζόμαστε και δίνουμε τη μάχη:

  • Για την προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας
  • Για την προάσπιση των θεσμών που στηρίζουν τους μαθητές
  • Για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών
  • Για τη μη αποδοχή κάθε μορφής διάκρισης μεταξύ των εκπαιδευτικών

Αγωνιζόμαστε και δίνουμε τη μάχη:

  • Για τερματισμό του εμπαιγμού και της κωλυσιεργούς στάσης που τηρεί το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα συμφωνηθέντα οικονομικά ζητήματα. Στόχος τα ισότιμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς και  η άρση των επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση πρόωρης αφυπηρέτησης.  

      

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ) 10/8/2018