ΟΧΙ στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου – Διαμαρτυρία αξιοπρέπειας, Παρασκευή 13 Ιουλίου

           ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)

Όλοι στη συγκέντρωση της Παρασκευής για καταδίκη  και αποτροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του  ΥΠΠ

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) , καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν από κοινού οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 10πμ, για να καταδικάσουν, να καταγγείλουν και να αποτρέψουν τις προκλητικές και απαράδεκτες πολιτικές του ΥΠΠ που στόχο έχουν να πλήξουν τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το Δημόσιο Σχολείο.

Η ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να υποβάλει μονομερώς και ετσιθελικά, χωρίς διάλογο, προς το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγήσεις που πλήττουν το θεσμό του Υπεύθυνου Τμήματος, τον εκπαιδευτικό ως άνθρωπο αλλά και τη φίμωση των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων καταδεικνύουν τη συμφωνημένη συγχορδία, για υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Αγ. συνάδελφοι, οι μέρες που διέρχεται το Δημόσιο Σχολείο της Κύπρου και οι εκπαιδευτικοί είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που ετσιθελικά θέλουν να επιβάλουν οι πολέμιοι της Δημόσιας Παιδείας και των Εκπαιδευτικών, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Ο δύσκολος αγώνας των Εκπαιδευτικών για προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας, της κοινωνικής αυτής κατάκτησης,  αρχίζει από την ερχόμενη Παρασκευή.

Οφείλουμε, ως Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καθημερινά στις αίθουσες διδασκαλίας καλούμε τους μαθητές μας σε συνεχή προσπάθεια και αδιάκοπο αγώνα για την επίτευξη των στόχων τους, να στηρίξουμε εμπράκτως το δίκαιο αγώνα μας για αποτροπή όσων υποχθόνια και υστερόβουλα απεργάζονται  και που οδηγούν στην αποσύνθεση του Δημόσιου Σχολείου και τον εξευτελισμό των Εκπαιδευτικών.

Αγ. συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο Σχολείο, για τους μαθητές μας και τους γονείς τους, για τους νέους συνάδελφους, για το κύρος και την αξιοπρέπεια μας, για δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι γι΄ αυτούς ακριβώς τους λόγους που ΟΛΟΙ μας πρέπει να βρισκόμαστε την ερχόμενη Παρασκευή έξω από το ΥΠΠ.