Αυτά προσέφεραν Αλλαγή-Ν.Κίνηση τα τελευταία 5 χρόνια στους καθηγητές  

 

Την απώλεια των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων παλαιών και νέων, την απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων και τον κίνδυνο απόλυσης και άλλων από τη νέα σχολική χρονιά, τις κακές συνθήκες εργασίας και τον εξευτελισμό τους από παραβατικούς μαθητές

«Αγαπητοί συνάδελφοι, έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για το σκηνικό που επικρατεί στην ΟΕΛΜΕΚ, έτσι ώστε, να γίνει αντιληπτό ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκονται στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και που φέρουν, λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας τους, ακεραία την ευθύνη για τις κακές συνθήκες εργασίας, την απώλεια της αξιοπρέπειας των Καθηγητών και της Οργάνωσής μας, την απώλεια της εργασίας εκατοντάδων συναδέλφων αλλά και τη μη διεκδίκηση των απολεσθέντων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των παλαιότερων αλλά και των νεότερων Καθηγητών. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ απαρτίζεται  από 21 μέλη εκ των οποίων τα 11 μέλη ανήκουν στις δύο Κινήσεις ΑΛΛΑΓΗ-Ν.ΚΙΝΗΣΗ. Τα υπόλοιπα 10 μέλη ανήκουν στις άλλες τρεις Κινήσεις ΔΗΚΙ, Προοδευτική και Νέα Πνοή. Οι δύο συνεργαζόμενες Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, αρνούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια  τη συνεννόηση με τις άλλες Κινήσεις, αρνούνταν να λειτουργήσουν συναινετικά σε κάθε λογικό αίτημα ,για κάθε θέμα, που κατατίθετο από τις άλλες Κινήσεις και σχετιζόταν με εκπαιδευτικά θέματα, το εργασιακό καθεστώς αλλά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Καθηγητών. 

Αυτή λοιπόν η ευκαιριακή πλειοψηφία των εκπροσώπων των Κινήσεων Αλλαγής-Ν.Κίνησης, οι οποίοι, δεν προέβαλλαν καμία απολύτως αντίσταση σε κάθε απαράδεκτη πρόταση του ΥΠΠ, είναι η αιτία που τα τελευταία 5 χρόνια η Οργάνωσή μας και οι Καθηγητές έχουν πληγεί και υποστεί τον εξευτελισμό, έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους και έχουν γίνει το κλοτσοσκούφι της κάθε παράλογης απόφασης και πρότασης του ΥΠΠ αλλά και του κάθε παραβατικού μαθητή, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία της ΟΕΛΜΕΚ, κτυπά και βρίζει ανενόχλητος τους Καθηγητές και καταστρέφει την περιουσία τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα  έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό της αξιολόγησης των Καθηγητών, τη μελέτη για δήθεν εξορθολογισμό των διδακτικών περιόδων που παραχωρούνται στους Καθηγητές για διάφορα εκπαιδευτικά καθήκοντα κλπ. Το ΥΠΠ όπως γνωρίζετε έχει ήδη καταθέσει την πρότασή του για τον τρόπο αξιολόγησης των Καθηγητών και είστε ήδη ενήμεροι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες πρόνοιές του, οι οποίες, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο πρόσφορο έδαφος και στην ανοχή που βρήκε το ΥΠΠ από τις Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε και όπως καθημερινά το βιώνουμε στις Σχολικές μας Μονάδες οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Αλλαγής – Ν.Κίνησης, έχουν αποδείξει ότι αδυνατούν να εκπροσωπούν επάξια τους Καθηγητές και την Οργάνωσή μας. Πρωταρχικός στόχος τους τα πέντε τελευταία χρόνια, ήταν η προώθηση κάθε πρότασης που προερχόταν από το ΥΠΠ και η υλοποίησή της, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των άλλων Κινήσεων ή τους Καθηγητές-μέλη της Οργάνωσης.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις 25 Μαϊου 2017 θα διεξαχθούν εκλογές στην ΟΕΛΜΕΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Σας καλούμε να προβληματιστείτε για τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί οι Καθηγητές τα τελευταία 5 χρόνια, να προβληματιστείτε για τα σοβαρά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα ως κλάδος  και να στηρίξετε αυτούς που βρίσκονται πραγματικά δίπλα σας και είναι έτοιμοι για πραγματικούς αγώνες για στήριξη του κάθε ενός ξεχωριστά αλλά και όλων των συναδέλφων γενικά.

Οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Αλλαγής- Ν.Κίνησης προσέφεραν με τα «έργα και τις πράξεις τους» αυτά που όλοι εσείς καθημερινά βιώνετε και διαμαρτύρεστε. Προσέφεραν την παντελή απουσία της Οργάνωσης από τους Καθηγητικούς Συλλόγους, προσέφεραν τον κλάδο στο ΥΠΠ,άφησαν ανυπεράσπιστους  τους Καθηγητές από τους μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές, προσέφεραν την απόλυση σε εκατοντάδες Καθηγητές καθώς επίσης και δεκάδες άλλοι Καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων κινδυνεύουν να βρεθούν στη ανεργία και πολλά άλλα».