Που βρίσκεται η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν.Κίνηση) να στηρίξει τα μέλη της που γρονθοκοπούνται; Ευθύνες ανήκουν και στο ΥΠΠ, το οποίο, είναι ενήμερο για το τι επικρατεί στις αίθουσες διδασκαλίας και αρνείται να λάβει μέτρα.

Που βρίσκεται η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν.Κίνηση) να στηρίξει τα μέλη της που γρονθοκοπούνται; Ευθύνες ανήκουν και στο ΥΠΠ, το οποίο, είναι ενήμερο για το τι επικρατεί στις αίθουσες διδασκαλίας και αρνείται να λάβει μέτρα.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το νέο κρούσμα βίας σε βάρος συναδέλφου αλλά και των αυξημένων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών μεταξύ των ιδίων των μαθητών, που παρουσιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Δυστυχώς τα προβλήματα της Κοινωνίας μας, οικονομικά, οικογενειακά αλλά και κάθε λογής πρόβλημα μεταφέρονται στις Σχολικές Μονάδες, στις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας καθιστώντας το έργο των Καθηγητών εξαιρετικά δύσκολο. Καθημερινά οι διδάσκοντες Καθηγητές έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας πολλαπλής φύσεως προβλήματα και καλούνται με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, να χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο για να δώσουν λύσεις σε ανάρμοστες συμπεριφορές μερίδας μαθητών, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το κύριο εκπαιδευτικό τους έργο».

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί το ΥΠΠ να ασχοληθεί με κάθε σοβαρότητα με τα προβλήματα παραβατικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος των Καθηγητών, που παρουσιάζονται στις αίθουσες διδασκαλίας και γενικά στις Σχολικές Μονάδες από μερίδα μαθητών, λαμβάνοντας προληπτικά αλλά και άμεσα κατασταλτικά μέτρα που να δίνουν λύσεις σε συμπεριφορές που πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσβάλλουν το Δημόσιο Σχολείο. «Είναι πολλές οι φορές που ενημερώσαμε το ΥΠΠ για τα λεγόμενα «τεσσάρια» της Α΄ Λυκείου και στη συνέχεια τα  «πεντάρια» στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, προϊόν του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος, για τα οποία ο Καθηγητής μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας υγιής και βγαίνει άρρωστος, πλην όμως το ΥΠΠ παραμένει απλός θεατής. Είναι πολλές οι φορές, επίσης, που ενημερώσαμε το ΥΠΠ ότι η απόφασή του να περιορίσει τα Σχολεία για τους αλλόγλωσσους μαθητές ήταν πλήρως λανθασμένη».

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) επιρρίπτει ευθύνες για τις παραβατικές αυτές συμπεριφορές σε βάρος των Καθηγητών και στη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν.Κίνηση), η οποία, απλά παρακολουθεί τα μέλη της να γρονθοκοπούνται χωρίς να λαμβάνει έμπρακτα μέτρα αλλά αρκείται σε ανακοινώσεις. Δυστυχώς οι συνεργαζόμενες Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση που ηγούνται τα τελευταία 5 χρόνια της ΟΕΛΜΕΚ, πέραν των ευθυνών που φέρουν για τη μακρόχρονη καθήλωση των μισθών των Καθηγητών εξαιτίας της μη υλοποίησης των αποφάσεων των ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ για τα μισθολογικά, πέραν των ευθυνών που φέρουν για την κατάργηση κεκτημένων που αναβάθμιζαν το Δημόσιο Σχολείο, ευθύνονται και για τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των Καθηγητών που υφίστανται από παραβατικές συμπεριφορές μαθητών, αφού, εξόφθαλμα, φαίνεται η αδιαφορία και η αδυναμία των δύο αυτών Κινήσεων να λάβουν έμπρακτα μέτρα για προστασία  των Καθηγητών-μελών της ΟΕΛΜΕΚ.