Οι Καθηγητές να έχουν το δικαίωμα  να χρησιμοποιούν όποτε θέλουν, τουλάχιστον, το 50% του εφάπαξ ποσού που δικαιούνται για προβλήματα υγείας, σπουδές των παιδιών τους  κλπ.

 

Έχουμε διαπιστώσει ότι πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι συνήψαν δάνεια προ του 2010 με ψηλές μηνιαίες δόσεις, βρίσκονται σήμερα σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση λόγω των σημαντικών μειώσεων που υπέστησαν οι μηνιαίες  απολαβές των Καθηγητών, εξαιτίας της Οικονομικής κρίσης που βρέθηκε η πατρίδα μας, από τα εγκληματικά οικονομικά λάθη Τραπεζών και Κυβερνώντων, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αυτοί να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ή και να συνάψουν νέο δάνειο για σοβαρούς προσωπικούς  ή οικογενειακούς λόγους όπως προβλήματα υγείας, σπουδές των παιδιών τους  κλπ.

Ενόψει του σοβαρού τούτου προβλήματος που απασχολεί εκατοντάδες Καθηγητές ,η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ),  καλεί την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, να ζητήσει άμεσα συνάντηση  με τον Υπουργό Οικονομικών και να απαιτήσει από αυτό να δρομολογήσει κάθε διαδικασία έτσι ώστε οι Καθηγητές να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν (ανά πάσα στιγμή), τουλάχιστον, το 50% του εφάπαξ ποσού που δικαιούνται (τη δεδομένη στιγμή) για επιπρόσθετες δικαιολογημένες οικονομικές ανάγκες, πρωτίστως, όπως αυτές που αναφέρθησαν πιο πάνω, δηλαδή για προβλήματα υγείας, σπουδές παιδιών ή και για άλλο σοβαρό πρόβλημα. Το θέμα αυτό το ενέγραψε η ΔΗΚΙ στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητηθεί στην ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ το Δεκέμβριο του 2016, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε αποδεκτό (αν είναι δυνατόν)!!  

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί παράλληλα τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν. Κίνηση), να υλοποιήσει την απόφαση της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ(17/12/2015), η οποία την καλούσε να αρχίσει διάλογο με τα αρμόδια Υπουργεία για τα πιο κάτω αιτήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα, δυστυχώς, σε καμία ενέργεια δεν έχει προβεί η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για τα πιο κάτω σοβαρά αιτήματα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πόσο λαμβάνει υπόψη και πόσο αδιαφορεί για τα ίδια τα μέλη της Οργάνωσης.

1.Δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους Καθηγητές που μονιμοποιούνται μετά την 1/10/2011,

2.Κατάργηση των μειώσεων που επιβάλλονται στους Καθηγητές όταν αφυπηρετούν πρόωρα,

3.Τερματισμό της αποκοπής-κλοπής του 2% για επαναδιορισμό, δήθεν, των εκτάκτων Καθηγητών,

4.Επιστροφή στους νόμιμους δικαιούχους της εισφοράς του 2%  στο ταμείο σύνταξης χηρείας,

5.Παραχώρηση οδοιπορικών στους Καθηγητές, όπως ίσχυε πριν 2 χρόνια.

 

                          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)