ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  σας εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά. Ευχόμαστε το 2017 να είναι έτος πραγματοποίησης των προσδοκιών σας αλλά και έτος μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Εθνικό μας πρόβλημα απαλλαγμένης από τουρκικές εγγυήσεις και στρατούς κατοχής. Μιας λύσης που να διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής όλων των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) σας πληροφορεί ότι ο Δεκέμβριος του 2016 είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο μας αποκόπτουν από το μηνιαίο μισθό μας την έκτακτη εισφορά, που κυμαίνεται από 2.5% – 3.5%. Αναμένουμε επίσης ότι το 2017 η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παραχώρηση των προσαυξήσεων θέσης για όσους έχουν προαχθεί αλλά και στην παραχώρηση των ετήσιων προσαυξήσεων όλων των Καθηγητών (με βάση τους όρους διορισμού μας), αφού πολύ σωστά η Βουλή απέρριψε την πρόταση της Κυβέρνησης για το κρατικό μισθολόγιο που ισοδυναμεί με κατάργηση όλων των προσαυξήσεων.  
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), σας πληροφορεί επίσης ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει προκηρύξει τις πιο κάτω θέσεις προαγωγής στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία.                                    Αιτήσεις από ενδιαφερομένους πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΕΕΥ 14 – Αίτηση για Προαγωγή, από την ιστοσελίδα της Επιτροπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eey.gov.cy 
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, το αργότερο μέχρι τις 1 μ.μ.

   ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
– Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης (1 θέση)
– Επιθεωρητής Α’ (Μέση Γενική Εκπαίδευση) για τα Μαθηματικά (1 θέση)
Διευθυντής Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (13 θέσεις)
 Βοηθός Διευθυντής Α’ Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (25 θέσεις)
Μία (1) θέση για τα Θρησκευτικά , επτά (7) θέσεις για τα Φιλολογικά , τρεις (3) θέσεις για τα Μαθηματικά , δύο (2) θέσεις για τη Φυσική , μία (1) θέση για τα Φυσιογνωστικά/Βιολογία , μία (1) θέση για τη Χημεία , μία (1) θέση για τα Αγγλικά , μία (1) θέση για τα Γαλλικά , μία (1) θέση για τα Εμπορικά/Οικονομικά , δύο (2) θέσεις για την Φυσική Αγωγή , μία (1) θέση για την Οικιακή Οικονομία , τρεις (3) θέσεις για την Πληροφορική/Επιστήμη Η.Υ. , μία (1) θέση για το Σχεδιασμό και Τεχνολογία/Τεχνολογία.
Βοηθού Διευθυντή Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (54 θέσεις)
Δύο (2) θέσεις για τα Θρησκευτικά , δεκαπέντε (15) θέσεις για τα Φιλολογικά ,  πέντε (5) θέσεις για τα Μαθηματικά , δύο (2) θέσεις για τη Φυσική ,  δύο (2) θέσεις για τα Φυσιογνωστικά/Βιολογία , μία (1) θέση για τη Χημεία , τρεις (3) θέσεις για τα Αγγλικά , δύο (2) θέσεις για τα Γαλλικά , δύο (2) θέσεις για τα Εμπορικά/Οικονομικά , τρεις (3 θέσεις για τη Φυσική Αγωγή , δύο (2) θέσεις για τη Μουσική , μία (1) θέση για την Τέχνη , μία (1) θέση για την Οικιακή Οικονομία , επτά (7) θέσεις για την Πληροφορική/Επιστήμη Η.Υ. , τρεις (3) θέσεις για το Σχεδιασμό και Τεχνολογία/Τεχνολογία , τρεις (3) θέσεις για την Συμβουλευτική και Επαγγελματική Αγωγή.
ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΑΣ      29.12.2016