Θλιβερός απολογισμός σε βάρος των δικαιωμάτων των Καθηγητών καιτου Δημόσιου Σχολείου

dhki logo png

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι ο απολογισμός σε βάρος των δικαιωμάτων των Καθηγητών αλλά και του Δημόσιου Σχολείου τα τελευταία 4 χρόνια είναι θλιβερός και απογοητευτικός. Ο τρόπος με τον οποίο οι  Κινήσεις  Αλλαγή και Ν.Κίνηση διαχειρίζονται τα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα είναι δυστυχώς επικίνδυνος και απαράδεκτος, που στο τέλος της ημέρας, όλοι διερωτώνται αν οι εκπρόσωποι των δύο αυτών Κινήσεων, που έχουν την πλειοψηφία στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, είναι εκεί για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μελών της ΟΕΛΜΕΚ και του Δημόσιου Σχολείου ή είναι εκεί για να προωθούν αυτά που εισηγείται το ΥΠΠ και η Παγκόσμια Τράπεζα, που ως γνωστό, απαιτεί  υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και μείωση του αριθμού των Καθηγητών.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι ως αποτέλεσμα της ετσιθελικής και απαράδεκτης διαχείρισης  των συνδικαλιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, από μέρους των Κινήσεων Αλλαγή-Ν.Κίνηση, είναι η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, η απώλεια της εργασίας εκατοντάδων συναδέλφων που εργάζονταν για χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο, η συρρίκνωση των απολαβών των καθηγητών σε ποσοστό πέραν του 25%,η καταστρατήγηση και  κατάργηση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων κ.α..

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών υπενθυμίζει στους συνάδελφους καθηγητές ότι στις 17/12/2015, η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ (ανώτατο όργανο της ΟΕΛΜΕΚ), με απόφασή της, καλούσε τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν.Κίνηση), να αρχίσει διάλογο με τα αρμόδια Υπουργεία για τα πιο κάτω αιτήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια δεν έχει προβεί η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πόσο λαμβάνει υπόψη τα ίδια τα μέλη της Οργάνωσης.

1.Δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους Καθηγητές που μονιμοποιούνται μετά την 1/10/2011,

2.Κατάργηση των ποινών που επιβάλλονται στους Καθηγητές όταν αφυπηρετούν πρόωρα,

3.Τερματισμό της αποκοπής-κλοπής του 2% για επαναδιορισμό, δήθεν, των εκτάκτων Καθηγητών,

4.Επιστροφής στους νόμιμους δικαιούχους της περιοδικής εισφοράς του 2% ,

5.Παραχώρηση οδοιπορικών στους Καθηγητές, όπως ίσχυε πριν 2 χρόνια.

«Επιπρόσθετα υπενθυμίζουμε, μεταξύ άλλων, ότι, το μενού της οπισθοδρόμησης του Δημόσιου Σχολείου τα τελευταία 4 χρόνια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1.Τον τερματισμό του (2) δίωρου μείωσης των Καθηγητών που μετακινούνταν σε άλλες επαρχίες,

2.Τις αποφάσεις που έπληξαν το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο,

3.Τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος του Αλφαβητισμού,

4.Την σταδιακή κατάργηση της εργαστηριοποίησης των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας,Πληροφορικής και Τεχνολογίας,

Αυτά καθώς επίσης και άλλες αποφάσεις, ως απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας ενισχυμένης από το πρόσφορο έδαφος που βρήκε, έχουν, δυστυχώς, πλήξει ανεπανόρθωτα Δημόσια Παιδεία και εκατοντάδες Καθηγητές».

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, οφείλει, επίσης, να υπενθυμίσει τους συνάδελφους Καθηγητές, ειδικά τους έκτακτους και συμβασιούχους, ότι οι Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση χωρίς να λάβουν υπόψη τη συναδελφική αλληλεγγύη, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του ΥΠΠ που προνοούσε κατάργηση του υφιστάμενου Καταλόγου Διοριστέων τον Αύγουστο του 2018(ουσιαστικά από το Σεπτέμβριο του 2017), αφήνοντας εκτός εργασίας και εκτεθειμένους εκατοντάδες Καθηγητές που για χρόνια εργάζονταν στο Δημόσιο Σχολείο. Ως γνωστό λύση στο θέμα αυτό, ευτυχώς, έδωσε η Βουλή με τη δημιουργία δύο καταλόγων και επεκτείνοντας τη διάρκεια του υφιστάμενου καταλόγου μέχρι το 2027 έστω και κατά 50%.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 16/9/2016