Πρόσκληση Συνδέσμου Χημικών σε διαμαρτυρία στις 8 Σεπτεμβρίου έξω από το ΥΠΠ

29157785

  «Η διαχρονική υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας και οι λανθασμένοι προγραμματισμοί, αποφάσεις και χειρισμοί του ΥΠΠ οδηγούν στο μη επαναδιορισμό του 9% του συνόλου των καθηγητών Χημείας».

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Χημικών Καθηγητών Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. (ΣΥ.ΧΗ.ΚΑ.) με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μετά από πολλές διαβουλεύσεις που είχε με πολλούς αρμόδιους αλλά και με τους αδιόριστους καθηγητές Χημείας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ.».

Συνεχίζοντας σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η διαχρονική υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου προγράμματος έχουν προκαλέσει αναστάτωση αλλά και δυσαρέσκεια στις τάξεις των καθηγητών Χημείας. Το χειρότερο όμως όλων των προβλημάτων είναι ότι έχει οδηγήσει στην ανεργία 18 συνάδελφους με εκπαιδευτική πείρα από ένα (1) μέχρι δώδεκα (12) χρόνια.

Όλα αυτά δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορο κανένα εκπαιδευτικό γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους Χημικούς. Οπότε καλούμε όλους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματά μας είναι:

1)    Θέματα ασφάλειας και υγείας που προκύπτουν από το «στρίμωγμα» πολλών μαθητών στα εργαστήρια

2)    Διεξαγωγή ανάλυσης επικινδυνότητας κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων

3)    Διεκδίκηση ώρας προετοιμασίας εργαστηρίου στο Γυμνάσιο

4)    Εξεύρεση τρόπων για επαναδιορισμό των αδιόριστων συναδέλφων

Ο συνεχής παραγκωνισμός, η υποτίμηση και η υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας είναι καιρός να σταματήσει. Το κατ’ εξοχήν εργαστηριακό μάθημα της Χημείας πρέπει να αναβαθμιστεί για το καλό της Παιδείας του τόπου. Οι αρμόδιοι πρέπει να ενσκήψουν στα προβλήματα της Παιδείας και να διορθώσουν οποιεσδήποτε στρεβλώσεις και προβλήματα μακριά από μικροπολιτικά, προσωπικά και υποκειμενικά κίνητρα. Ας αντλήσουμε παραδείγματα από Ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή Αναλυτικά προγράμματα Σπουδών. Εκεί η Χημεία κατέχει μια βασική θέση σε όλα τα στάδια της Εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από το Δημοτικό.

Τα παιδιά μας δικαιούνται και αξίζουν την καλύτερη Παιδεία, για να πάρουν τα εφόδια και τις γνώσεις που τους είναι απαραίτητα στη μετέπειτα ζωή τους».

Πηγή: Paideia News