Η ΔΗΚΙ Καθηγητών δηλώνει “παρών” στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 8/9/16

dhki logo png

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην τελευταία απόφαση του ΥΠΠ σχετικά με το Πρόγραμμα του Αλφαβητισμού, που ουσιαστικά εξυπακούεται η σταδιακή κατάργηση του, αφού αρχικά καταργεί το Πρόγραμμα στη Γ΄ Γυμνασίου που σημαίνει ότι  500 μαθητές/τριες θα πρέπει να καταφύγουν σε απογευματινό χρόνο στα ΚΙΕ, ενώ  κουρεύει περιόδους από την Α΄και Β΄ Γυμνασίου και από 10 και 9 περίοδοι των Ελληνικών και Μαθηματικών αντίστοιχα και στις δύο τάξεις, θα  γίνουν  4.

Η ΔΗΚΙ  θεωρεί, επίσης, απαράδεκτη την απόφαση του ΥΠΠ, να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών/τριών  (μέχρι 14-15) στα  εργαστηριοποιημένα  μαθήματα της Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας στην Α΄ Γυμνασίου  σε ποσοστό 50% των σχολείων.

Θεωρούμε ότι οι πιο πάνω αποφάσεις, οι οποίες δυστυχώς έχουν συμφωνηθεί  και με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Νέα Κίνηση), πλήττουν αδιαμφισβήτητα εκατοντάδες μαθητές. Πλήττουν όμως, συμπεριλαμβανομένων και των στρεβλώσεων  του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος, δεκάδες εκπαιδευτικούς  διαφόρων ειδικοτήτων (Πληροφορική, Τεχνολογία, Χημεία, Φυσική, Τέχνη, Ξένες Γλώσσες, Οικιακή Οικονομία, Φυσική Αγωγή, Φωτογραφία, Μουσική, Θεατρολογία  κ.α) τους οποίους οδηγούν στην ανεργία.

Μας  λυπεί αφάνταστα το γεγονός  ότι η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Νέα Κίνηση) τα τελευταία (5) χρόνια συμπαρατάσσεται πλήρως με την εργοδοσία, που στόχο έχει την κατάργηση και καταστρατήγηση όλων όσων έχουν επιτευχθεί από τις προηγούμενες ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ με αγώνες και θυσίες.

Η ΔΗΚΙ  Καθηγητών, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί και διαιωνίζονται, με στόχο πάντοτε την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Ως ΔΗΚΙ  Καθηγητών, καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν  και να στηρίξουν  την εκδήλωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνεται  από τον Σύνδεσμο Σχεδιασμού/ Τεχνολογίας, που θα πραγματοποιηθεί  στις  8/9/16, ώρα 2:00 μ.μ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.