Σύνδ. Μαθηματικών: Το ΥΠΠ να ανακαλέσει την απόφασή του για κατάργηση του Αλφαβητισμού στα γυμνάσια

80149944

«Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να αντιδράσει δυναμικά»

 Με ανακοίνωσή του,  ο Σύνδεσμος Μαθηματικών Κύπρου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του για κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού στα γυμνάσια.

Συνεχίζοντας σημειώνει τα ακόλουθα:

«Το Πρόγραμμα Αλφαβητισμού των γυμνασίων, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες του, έχει προσφέρει μέχρι στιγμής πολλά σε μεγάλο αριθμό μαθητών, σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του. Οι μαθητές που φτάνουν στο γυμνάσιο με πρόβλημα αναλφαβητισμού, αποτελούν το 10% περίπου του συνολικού πληθυσμού και ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη συνεχούς στήριξης μέσα στο σχολείο, τόσο για να καλύψουν τα κενά στα Ελληνικά και τα Μαθηματικά, όσο και για να αντεπεξέλθουν στα υπόλοιπα μαθήματά τους. Οι συνάδελφοι που έχουν διδάξει στις ομάδες των παιδιών, που φτάνουν στα 11-12 χρόνια τους με σοβαρές αδυναμίες ανάγνωσης και μέτρησης, έχουν αναλώσει πολύ χρόνο και φροντίδα, επιτυγχάνοντας σε μεγάλο βαθμό τους στόχους του προγράμματος. Τα παιδιά που εντάχθηκαν σε αυτό έχουν ωφεληθεί, τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στον συναισθηματικό τομέα.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οδηγεί στην ολοκληρωτική κατάργηση του προγράμματος, πράγμα που θα αποβεί πολλαπλά ζημιογόνο, πρωτίστως για τους μαθητές και έπειτα για την κοινωνία. Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς, άλλη μια φορά, πως με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου (βλέπε θέσεις εργασίας καθηγητών), θυματοποιούνται τα παιδιά και οι ανάγκες τους.

Σε πλήρη συμφωνία με όσα έχει ανακοινώσει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ΣΕΚΦ, καλούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για βελτίωση του υπάρχοντος προγράμματος. Ο ΣΜΑΚ είναι πρόθυμος να συμβάλει σε μια τέτοια προσπάθεια, με κάθε τρόπο, μόλις του ζητηθεί.

Τέλος καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να αντιδράσει δυναμικά».

Πηγή: Paideia News